Catering na bankiety

Wielkie wydarzenia wymagają spektakularnej oprawy, profesjonalnego podejścia i niecodziennych pomysłów. Właśnie dlatego catering na bankiety jest szczególnie wymagającą formą obsługi gastronomicznej imprezy. Mamy odpowiednie doświadczenie, kompetencje oraz zaplecze, które pozwolą przygotować i przeprowadzić wydarzenie „ze smakiem”.

 

Pomagamy zorganizować bankiety nawet na 600 osób!

 

Zajmujemy się przygotowaniem odpowiedniego menu, dekoracją stołów, podaniem posiłków oraz kompleksową obsługą sali w zakresie gastronomii. Stawiamy głównie na rodzime, klasyczne smaki, gdyż docenia je wiele osób. Możemy też zaproponować inne propozycje menu – chętnie skonsultujemy kartę dań i dostosujemy do indywidualnych preferencji organizatorów wydarzenia. Oferujemy catering na terenie Łodzi i okolic. Obsługujemy przedsiębiorstwa oraz instytucje publiczne i naukowe.

 

Propozycja menu na bankiet

Przyjęcie na około 600osób

Na powitanie (jednoporcjowo):

  • Rosół na borowikach z zacierkami
  • Pieczeń ze schabu bekonowego w sosie śmietanowo - winnym z domieszką czosnku i ziół podany z cepelinami i buraczkami z musem jabłkowym (mięso – 150 g, dodatki warzywne 100g, dodatki skrobiowe 150g/osobę)



Szwedzki stół (na gorąco):

  • golonki i karkówki krojone, duszone w piwie z dymką i pieczarkami
  • kęski kurczaka w sosie sojowym z papryką z rusztu i czerwoną fasolą
  • Risotto ze smardzami
  • Pieczone ziemniaki
  • Fasolka i marchew paryska polana klarowanym masłem z migdałami
  • Bukiet surowych warzyw na sałacie w sosie winegret
  • (mięsa 150g/os, dodatki skrobiowe 200 g/osobę, dodatki warzywne 150g/os)
  • Po północy:
  • Żurek na zakwasie chlebowym z białą kiełbasą i czosnkiem


Zimna płyta (łącznie 600 g/osobę)
Ryby:

  • Plastry łososia bałtyckiego na sałatce jarskiej z koperkiem
  • Kosteczki dorsza podane z sosem ziołowym
  • Terina z ryb słodkowodnych z karotką i cytrusami
  • Śledzie w  sosie tatarskim
  • Śledzie korzenne w oliwie z oliwek

Nie dla jaroszy:

  • Deski staropolskich wędlin a do nich – ćwikła i chrzan:kiełbasa mocno wędzona, kaszanka z wątróbką, boczek parzony, szynka  z kością, polędwica z wędzarni,
  • pieczyste  z sosami czosnkowym i musztardowym, brzuszek z chrupiącą skórką, karkówka, filet indyka w tymianku, marynaty
  • pasztet cielęcy i galantyna  z bukietem świeżych warzyw

Sałatki:

  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Z tuńczyka w sosie koktajlowym
  • Grecka z serem feta
  • Seler naciowy z rodzynkami w sosie jogurtowym
  • Bukiet sałat z salami i wędzonym serem
  • Cielęce julienne z fusilli w sosie winegret
  • Warzywa do chrupania: marchewki, seler naciowy, rzodkiewki



Na słodko:

  • Galaretki z bitą śmietaną i bakaliami – 200 porcji
  • Ciasta domowego wypieku: tiramisu, sernik, szarlotka a do nich gorący mus malinowy – łącznie 100 g/osobę
  • Owoce sezonowe: winogrono, śliwki, gruszki, arbuzy itd.  - 150g/osobę

 

  • Soki owocowe, woda mineralna
  • Kawa, herbata (bez ograniczenia)
  • Pieczywo, masło


Koszt menu wraz z obsługą wynosi 85,00 zł od osoby + VAT.


W alternatywie dla dania gorącego na początku wydanego jedno porcjowo proponujemy dania na stole szwedzkim:

  • Indyk w sosie szampańskim z pomidorami i bazylią
  • Schab w kurkach i delikatnej śmietanie
  • Kopytka z bekonem
  • Ziołowe penne
  • Kapusta z grzybami
  • Surówka jesienna z papryki, pomidorów i ogórka w sosie jogurtowym

(mięsa 200g/os,dodatki skrobiowe200g/os,dodatki warzywne 200g/os)

Jeśli uznacie Państwo za wskazane po północy możemy zaproponować galę kulinarną serwowaną przez kucharzy przy naszych gościach a w niej:

  • Płonące żeberka(200g/os)
  • Kluski śląskie
  • Czerwona kapusta z jabłkami


Cena gali kulinarnej 9,00 zł od osoby + VAT.    

nasza oferta

Grillowany oscypek z żurawiną

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu (więcej informacji). Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Rozumiem, nie pokazuj więcej tego komunikatu.